Marketing

Sådan kan du få en hurtigere hjemmeside

Hvis du ejer en hjemmeside, bør du altid overveje, hvordan du kan gøre den så brugervenlig som mulig. Det gælder blandt andet i forhold til selve opbygningen på hjemmesiden, designet og farvevalget. Det er vigtigt, at din hjemmeside er behagelig at se på og intuitiv at navigere rundt på.

Ligesådan er det også vigtigt, at hjemmesiden opererer så hurtigt som muligt. Derfor er hastighedsoptimering af hjemmeside også et vigtigt begreb, når man taler om brugervenlighed på hjemmesider. Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du optimerer hastigheden på din hjemmeside, kan du roligt læse videre.

Optimering af hastigheden på en hjemmeside

Når du gerne vil optimere hastigheden på din hjemmeside, skal du have reduceret sidens HTML, CSS, Javascript samt billeder. Ligesådan skal du også have nedsat den tid, som det tager at generere og downloade filerne på hjemmesiden.

Det betyder derfor også, at der findes tre lag, hvor du kan hastighedsoptimere, nemlig:

  • Frontend
  • Backend
  • Hardware

Når du optimerer hastigheden i frontend, handler det om optimal generering og komprimering. Blandt andet af hjemmesidens HTML, CSS, Javascript samt dens billeder, filer og lignende.

Hvis du derimod gerne vil optimere hjemmesidens backend, skal du i stedet kigge på den bagvedliggende kode, hjemmesidens database og lignende elementer.

Du kan også vælge at optimere den hardware, som din hjemmeside kører på. I så fald skal du kigge på dine serverressourcer samt hvordan du udnytter din CDN.

Hvad går hastighedsoptimering egentlig ud på?

Når en bruger klikker på et link, er der en ventetid fra brugeren klikker til siden er loaded. Det gælder uanset om linket fører ind til din hjemmeside eller rundt på selve hjemmesiden. Denne tid er egentlig bare spildtid for brugeren. Derfor bør den også holdes på et absolut minimum. Faktisk viser undersøgelser, at brugere er så forvænt til hurtige hjemmesider, at tre sekunders loadtid anses som lang tid.

Hvis brugeren synes, at siden er for langsom til at loade, vil han eller hun i værste fald gå helt ud af siden. Derfor bør du holde din hjemmesides loadtid under tre sekunder. Det kan hastighedsoptimering hjælpe dig med.

Fordele ved hastighedsoptimering

Når du sørger for, at din hjemmeside har en optimal hastighed, opnår du flere fordele. Blandt andet en højere konvertering, hvis du sælger produkter eller ydelser. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *