Uncategorized

5 tips til at starte en mode-blog – hurtigt og nemt

Du sidder måske med lysten og en drøm om, at starte din egen blog, lige som denne link. Ikke nødvendigvis for at tjene penge, for at dele ud af din viden, og skabe en hobby. Her får du 5 hurtige og simple tips til at komme igang.

1. Find ud af, hvad du vil med din blog

Først og fremmest, så kræver det, at du har en meningen med din blog. Når det er en modeblog, så skal du gøre op med dig selv, hvordan du vil gribe det an. For mode er et stort emne, og det er bedst, hvis du finder en vinkel at skrive ud fra. Det kan være, at du tager udgangspunkt ud fra din egen stil, og blogger om det. Dagen outfit og viser billeder af dit nye køb af sko. Det kan også være, at du vil blogge om mode generelt, om nutidens modetendenser, kjoler på den røde løbere, de bedste designere af tøj. Hav en retningslinje at gå efter, så bliver det mere overskueligt.

2. Find et unikt domænenavn

Når du så har fundet ud af, hvad din blog skal handle om, og hvad du gerne vil fortælle, så skal du finde et navn til bloggen. Navnet kan være alt mellem himmel og jord, som ikke allerede er optaget. Oftest indeholder det ens navn, kælenavn, men det kan også være noget helt andet. Sørg for at undgå noget med Æ, Ø og Å.

3. Opret din blog

Når domænenavnet er på plads, så skal du til at oprette selve din blog. Det mest normale er WordPress, fordi det er brugervenligt, og kan dét du søger til at starte med. Den bedste værdi for din side, (for at den bedst kan ranke på google) er, at du opretter din WordPress på eget domæne. Et domæne kan købes på one.com, simply.com, webhosting.dk mf.

4. Find et brugervenligt tema

Når din blog er oppe at køre, og det hele spiller, så skal du til at sætte det hele op design-mæssigt. Altså hvordan din blog skal se ud. Sørg for, at den ser indbydende og spændende ud, nem at navigere rundt på, og sørg for, at den er så minimalistisk som muligt. Indsæt et flot billede i toppen, så når besøgende kommer ind på den, er de ikke i tvivl om, at det er din side. Sørg også for, at din hjemmeside er kompatibel på henholdvis computer, Ipad, og vigtigst: mobil.

5. Skriv dit første blog indlæg

Når designet er sat op, så kan man så småt begynde, at skrive på dit første indlæg. En god ide til emne, på dit første indlæg, kan være en præsentation af dig selv. Så de besøgende kan lære dig at kende, og dermed få lyst til at følge dig. Sørg for at lave et indlæg én gang om ugen, eller bliver dine læsere utålmodig og finder en anden, der er mere aktiv. Lav konkurrencer, skab spørgsmål til dine læsere, så de føler, at du taler til dem i øjenhøjde, og inkluder dem i din blog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *