Uncategorized

At vokse op i en familie med alkoholmisbrug.

At vokse op i en familie med alkoholmisbrug.

Det var svært at vokse op i en familie med alkoholmisbrug. Der var tidspunkter, hvor jeg følte, at jeg var den eneste, der kunne gøre tingene godt igen, og det lagde et stort pres på mig. Mine forældre kom i store skænderier om alkohol, og det var virkelig hårdt at se dem så vrede og oprevet.

Jeg følte altid, at jeg var nødt til at vælge side, og det var virkelig hårdt.

Jeg er taknemmelig for, at jeg havde et støttesystem af familie og venner, som hjalp mig gennem de svære tider. Men den dag i dag kæmper jeg stadig med følgevirkningerne af mine forældres alkoholmisbrug. De har taget mig mange år at stole på andre mennesker. Der er altid en lille stemme der fortæller mig jeg skal passer på ikke at blive skuffet, på samme måde som jeg blev skuffet så mange gange i min barndom.

Jeg kæmper også stadig med min følelse af aldrig at være helt god nok, en fornemmelse af at jeg ikke har lov til at slappe af eller at være rigtig glad. Der er alt sammen noget jeg skal gøre mig fortjent til. Med min fornuft ved jeg godt at det ikke er rigtig, men mine følelser og sind kan hurtig får min fornuft på afveje. Heldigvis er jeg nu i terapi. Terapien har hjulpet mig rigtig godt på vej.

Mit parforhold er blevet så meget beder, nu hvor jeg kender grunden til mange af mine reaktionsmønstre. Der et stykke vej endnu, men jeg kan kun opfordre andre børn af alkoholikere også at opsøge terapi.

 

Hvis du er voksen barn af alkoholiker så er der hjælp at få.

Hvis du er vokset op med alkoholmisbrug, kan du på alkohollinjen 70205501 få gratis råd og vejledning.

 

 

Hjælp hvis du eller en i din familie kæmper med alkoholmisbrug

Hvis du kæmper med alkoholmisbrug i din familie, skal du vide, at du ikke er alene, og at der er hjælp at hente. Du kan kontakte alkohollinjen alle årets dage på 70205501. Her kan du få råd og vejledning til hvordan du kan komme ud af di alkoholmisbrug.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *