Uncategorized

Disse opfindelser ændrede verden

Hvis du som mange af vores læsere interesserer dig for tech, så er denne artikel med stor sandsynlighed interessant for dig at læse. Vi kommer ind på nogle ting, som du måske ikke vil betegne som “tech”, men “tech” betyder teknologi, og det kan faktisk betyde mange forskellige ting. Vi lever i en digital verden, og vi forventer, at alt “tech” har noget med computere at gøre, men dette er blot en del af det. En tandbørste er også en teknologi. En simpel teknologi, men det er en af slagsen. Husk det når du læser denne artikel.

Papirvaluta

Igennem historien har penge set forskelligt ud. Man har handlet med ædelmetaller, forskellige slags mønter, kvæg og meget andet. Da papirvaluta (sedler) så blev verden ændret. Nu blev det pludseligt muligt at handle med hinanden med et stykke papir som ikke har noget “intrinsic” værdi. Faktisk blev sedler avendt i Kina i 900-tallet, og der gik næsten 700 år, før de blev introduceret i Europa. Det var altså først i 1600-tallet, at vi begyndte at se denne form for valuta i nabolandene. I dag er der en meget stor udvikling i gang, og denne hedder kryptovalutaer. Det ændrer fuldstændig den måde vi handler med hinanden på, og det har allerede ændret verden. Læs mere om kryptovalutaer, hvis du ønsker at finde ud af, hvordan det kan påvirke os og vores hverdag.

Internettet

Puha, uden internettet ville den her hjemmeside du er inde på lige nu ikke være tilgængelig. Du ville ikke kunne anvende Google til at søge efter hjemmesider, og så ville det også være en meget mere kedelig hverdag. I dag vokser børn op med apps som TikTok og YouTube, som de kan anvende til at dræbe kedsomheden. Dette ville ikke være muligt uden internettet, og internettet har også skabt så meget værdi, at det er helt uvirkeligt at tænke på. Tænk på hvor mange milliardærer internettet har skabt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *