Online

Gode grunde til at overveje et eternittag

Det er altid godt at kende tilstanden af taget over dit hus. Et tag her generelt en lang levetid. Teglsten af ler er stadig den mest udbredte form of tagbeklædning i Danmark. Et godt tegltag vil som minimum holde i 30 år. Levetiden kan forlænges op til 100 år, hvis teglstenene er af god kvalitet og bliver holdt ved lige på den rigtige måde. Udover stormskader, frost og forvitring, er det kun alger og mos der kan skade teglsten.

Men i dag findes der en række nyere materialer til tagbelægning, som er ved at vælte det traditionelle tegltag fra pinden. Tegltag har nemlig også visse ulemper. De største ulemper er vægten og prisen. Begge er meget høje ved tegltag. En tung tagbelægning kræver også en kraftigere – og dyrere – tagkonstruktion. Et tegltag er heller ikke vandtæt i sig selv, og vinden blæser også igennem. Dette stiller høje krav til undertaget, som får den opgave at holde vind og vand ude.

Alternativer til tegltag

I dag har du mange andre muligheder for at dække dit tag med. Nogle af disse alternativer har været kendt i årtusinder, som fx stråtag. Andre alternativer er moderne, og især igennem de sidste årtier er der kommet en række nye materialer og metoder. Ståltag er blevet meget udbredte. De er lette og vandtætte og kan laves i mange former og stilarter. Teglsten af beton er billigere end tegl af ler, men er ikke lige så holdbare. Et godt og populært alternativ er eternittag.

Hvad er eternit?

Eternit er en slags fibercement. Indtil slutningen af 1980’erne blev der brugt asbest som fibre i eternit. Asbest havde mange gode egenskaber. Det er et naturligt forekommende mineral der kan spaltes i lange og seje fibre. Det kan modstå temperaturer op til 900 grader, og fibrene er så fleksible at de kan væves. Derfor har man brugt asbest til mange brandfaste ting, inklusive beskyttelsesdragter, brandmure etc. Desværre er asbest også meget sundhedsskadelig og blev derfor forbudt.

I dag er eternit helt ufarlig. Fibrene i eternit er af cellulose, som også er et naturligt materiale, der bruges til mange andre ting, inkl. tøj.

Et eternittag har mange fordele

Eternit til tag kommer i relativ tynde plader i forskellige størrelser og former. Pladerne kan være flade eller bølget. Størrelsen af pladerne kan variere meget. Bølgeplader kan være flere meter lange, men du kan også få eternitplader på størrelse med fliser eller teglsten.  Eternit kan nemt skæres, er fleksibelt og har en lang levetid. Det kan modstå store temperatursving.

Klik her hvis du vil vide mere om eternittag. På websiden finder du tilmed mange gode råd om vedligeholdelse af tag, også for andre tagbelægninger end eternit.

Nogle af de mange fordele af eternittag:

  • Et eternittag er vedligeholdelsesfrit
  • Lang levetid, også under ekstreme vejrforhold
  • Modstandsdygtig overfor alger og svamp
  • Eternit er et miljøvenligt materiale bestående af cement, vand og naturlige fibre
  • Eternit har en brandhæmmende virkning
  • Et eternittag er et letvægtstag, som kan nøjes med en lettere tagkonstruktion

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *