Marketing

Ny digital service gør det nemmere at planlægge forretning 

Mange mennesker går rundt med en drøm om at starte deres egen forretning, og mange fører også drømmen ud i livet. Med en forretningsplan er man godt rustet, når man starter virksomhed, og her i artiklen dykker vi ned i, hvad en forretningsplan er, hvorfor den er så vigtig at have og ikke mindst hvordan man udarbejder den, så læs med, hvis du også går med en drøm om at få foden under eget bord. 

Alt for mange nystartede virksomheder lukker desværre hurtigt igen, fordi de måske nok var gode til at bage brød, brygge øl eller hvad deres produkt nu måtte være, men ikke havde forberedt sig godt nok og kortlagt svagheder og risici. Det er synd og skam, for mange bruger hele deres opsparing på at starte deres drøm, men risikerer altså at miste det hele og i værste fald mere til. 

En gennemarbejdet plan 

Men hvad er en forretningsplan egentligt? Der er tale om en gennemarbejdet plan, der belyser forhold som hvordan forretningen skal kunne løbe rundt, hvordan man vil tjene penge, hvem der står bag, hvem konkurrenterne er, hvordan man vil markedsføre sig og en række andre vigtige faktorer. Indtil for nyligt var man nødt til at lave planen selv fra bunden, men med en online forretningsplan template bliver dette arbejde langt nemmere og her er man sikker på, at intet er glemt. 

Det vigtige indhold 

Med en template er alle de vigtige aspekter af det at drive en virksomhed altså defineret på forhånd, og som kommende forretningsdrivende kan man koncentrere sig om at forholde sig til det vigtige indhold fremfor at skulle prøve at gennemskue, hvad der er vigtigt. Dette kan især være en hjælp til dem, der aldrig har startet en virksomhed før og altså potentielt står foran endnu flere faldgruber end den lidt mere erfarne, som måske har flere virksomheder på CV’et. 

Undgå dyre fejltrin 

Men hvorfor egentligt lave en forretningsplan? Når man har en plan for forretningen, kan man undgå mange fejltrin. Fejltrin som i værste fald kan betyde liv eller død for forretningen. I planen tages højde for ting som hvad produktet må koste holdt op mod hvad det koster at fremstille eller importere det, ligesom udgifter til lønninger, forsikringer, husleje og andre ting belyses. I en forretningsplan bør man også se på, hvad der kan gå galt, og hvad der kan gøre, at forretningen ikke blev en succes. 

Kortlæg svagheder og faldgruber 

Netop dette er noget, folk kommer galt afsted med i deres iver efter at komme i gang med en fantastisk idé, og det er da også let at tænke, at det nok skal gå, og at man finder ud af det, hvis der sker noget. Ikke desto mindre er vi ikke herre over alt, og der kan opstå situationer, som ingen havde regnet med. Således havde nok kun de færreste forestillet sig Coronapandemien og de mange udfordringer, den har medført, og derfor er det så vigtigt at have en plan, der tager højde for forskellige scenarier. Alt dette kan man altså imødegå med ro i sindet, hvis man har gjort sit forarbejde med en veludført forretningsplan. Ikke mindst er en forretningsplan vigtig, hvis man ønsker at tiltrække investorer. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *