Marketing

Overvej at bruge affiliate marketing

Størstedelen af danske virksomheder kan have gavn af at benytte affiliate marketing, alligevel er der mange som ikke gør brug af denne type markedsføring. Hvis du arbejder i eller et firma som sælger produkter eller ydelser via internettet, så bør du overveje om affiliate markedsføring ikke skal være en del af jeres strategi. Flere og flere benytter internettet til at handle, og den danske forbruger er virkelig blevet fortrolige med at handle ind via internettet. Det er de fleste efterhånden også bevidste omkring, det betyder også at konkurrencen blandt virksomheder er intensiveret online. Af denne grund har du heller ikke råd til at undvære nogle profitable markedsføringskanaler, selvom din forretning er godt kørende i dag.

Hvad er affiliate marketing?

Helt kort, så kan man sige at er en type markedsføring hvor omkostningerne er performancebaseret. I praksis vil det sige at virksomheden kun betaler ”affiliaten” når det resulterer i et salg eller henvendelse.

Det kan fungere på flere forskellige måder. Lånebranchen har f.eks. et stort affiliate marked, og en affilaite side som formilder SMS-lån modtager typisk et fast beløb hver gang siden skaffer låneudbyderne en ny kunde.

Hos webshops opererer man oftest med at man betaler en procentdel af det solgte i kommission.

Det gode for virksomhederne er at de kun skal betale kommission til affiliaten, når de selv får et slag, og man kan derfor sige at en risikofri måde at markedsføre sig på, da trafik som ikke konvertere er gratis.

Du kan selv bestemme hvem du vil have med ombord

Virksomheden kan selv bestemme hvem som skal have lov til at promovere dem. Det er muligt at undersøge alle ansøgere manuelt, og på den måde sortere bloggere og medier fra som du ikke kan stå inde for eller af andre grunde ikke finder interessant.

I Danmark findes der en række affiliate netværk, hvor man som virksomhed kan tilmelde sig. Der kan være et mindre opstartsgebyr, men ellers er udgifterne som sagt performance baseret.

One Reply to “Overvej at bruge affiliate marketing

  1. Jeg arbejder til dagligt med affiliate marketing, og kan klart anbefale det. Det er en forholdsvis nem måde at prøve på at tjene penge, uden at have specielt store udgifter til det. Jeg tjener kun penge, hvis mine artikler rent faktisk fører til salg, men derimod er der ingen udgifter til lager, produkter eller andet. Der er kun udgifter i form af den tid jeg bruger på at skrive artiklerne og finde forhandlere. Helt klart en god måde at starte en hjemmeside på, hvis du brænder for noget. Jeg kunne godt overveje at oprette en review-hjemmeside, hvor jeg prøver produkter og derefter kan henvise til en side, som sælger produkterne. Kunne være mega fedt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *