Online

Sidder du for mange timer foran en skærm?

Det er næsten umuligt i dag at undgå at arbejde foran en skærm. De fleste jobs indbefatter noget med en skærm, skolerne inkorporerer skærme i undervisningen, mobiltelefonerne er klistret til øjnene, og gamerne er også blevet faste tilskuere til skærmen.

 

Det er den ene skærm, der overtager den anden, så det er praktisk talt umuligt at blive fri for skærme i disse moderne tider. 

 

Og så er det måske, at du tænker, hvad er der også så slemt ved det?

Computer Vision Syndrome eller digital overanstrengelse

Der kan faktisk helt grundlæggende være utrolig skadelige følger af for meget skærmbrug, og det handler ikke kun om folk, der i forvejen lever med en synsnedsættelse, det kan også skade folk med et helt perfekt syn. 

 

Computer Vision Syndrome er det, der forekommer af for meget skærmbrug, og det viser sig med tørre og røde øjne, samt hovedpine og træthed. 

 

Det er simpelthen det blå lys i skærmen, der forårsager dette. Det blå lys er utrolig skadeligt og kan give langvarige men. 

 

Syndromet er en overanstrengelse af dine øjne, da de skal bruge rigtig meget energi på at se på det blåviolette lys i længere tid, og derfor kaldes Computer Vision Syndrome også i den lidt mere hverdagslige tone for digital anstrengelse. 

Hvad kan man gøre ved digital overanstrengelse?

Du behøver ikke være bange for, at du skal smide skærmen væk lige med det samme, for der findes nogle helt specielle gamerbriller, som filtrerer den blå farve ud, og dermed overanstrenger du ikke dine øjne. 

 

Brillerne kan fås både med og uden styrke, så det er alle, der kan bruge dem. Store som små! Det er derfor ikke kun en god tilføjelse til garderoben for de voksne, men især også for børnene, fordi de måske sidder langt mere foran skærmen. 

 

Det er noget, som er helt essentiel at investere i, hvis du har et kontorarbejde, der kræver, at du sidder foran en computer, dag ud og dag ind, eller hvis dit barn fx gamer i mange timer i løbet af dagen. 

 

Hvis du er interesseret i at vide mere, så kan du læse mere om gamerbriller her.  

Hvor kan du købe et par gamerbriller til dig selv eller dit barn?

Gamerbrillerne er kommet for at blive. Det er næsten en af de ting, som du faktisk ikke kan leve uden. Du vil opleve store forbedringer i, hvor frisk og oplagt du føler dig i løbet af dagen, fordi brillerne vil hjælpe dig med at slappe af i øjne og hoved. 

 

Du kan altid anskaffe dig brillerne hos en optiker, som både kan give dig gode råd om, hvad du skal gøre, og hvilke nogen der passer bedst til dig. Du behøver som sagt ikke at have en synsnedsættelse for at bruge brillerne, da de findes uden styrke. 

 

Gamerbriller er derfor ikke kun en god investering for gameren, det er også et rigtig godt bud på skærmbriller til kontorarbejderne eller telefonbrugeren. Det er en investering i din fremtids velvære og sundhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *