Online

Digital underholdning for hele familien

Der findes i dag et utal af muligheder når familien skal underholdes. Både børn og voksne kan boltre sig i masser af forskellige aktiviteter, men især fjernsyn og internettet er populært blandt alle aldersgrupper.

Det betyder at abonnementsløsningerne skal ramme et fælles familiebehov, så indhold osv. rammer hele familiens interesser. Det store spørgsmål er så, hvilken internetforbindelse og tv-pakke, I skal vælge ud.

Med hensyn til internet er hastigheden og selve forbindelsen vigtig at have in mente. Både dine børn og jer voksne er vant til, at hjemmesiderne kommer prompte, når der er surfes, ingen gider at vente når de skal tjekke live håndbold resultater. Streaming af videoer eller film skal desuden bare køre derudaf og ikke hakke undervejs. Hvis ikke, kan tålmodigheden godt blive sat på en prøve.

Satser i på en traditionel tv pakke, så kan i normalt få en pakke, hvor internet er inkluderet til en god samlet pris. Flere vælger dog at kigge på streamingtjenester, da de er mere fleksible i forhold til indholdssammensætningen. Her kan man f.eks. satse på Netflix, som har indhold til både voksne og børn, men har man mere specifikke ønsker, så er det muligt at vælge flere tjenester. Streaming er generelt billigere en traditionel kabel-tv, og streamingtjenesterne erobre stadig større procenter af de danske tv-seere.

Er skærmtid godt eller dårligt for børnene?

Børnene kan gøre mange ting på internettet og se det ene program efter det andet i fjernsynet. Der sker hele tiden noget, og det bliver aldrig kedeligt for dem. Tegnefilmene i fjernsynet underholder dem med sine farverige figurer og deres sprog. Børneprogrammer er populære og er altid et hit at tænde for.

Det gode er, at de for det meste handler om hverdagsting, og børnene kan faktisk blive en del klogere af at se dem. Mange gange fortæller de også ivrigt om, hvad de har set, og at man skal gøre sådan og sådan i de situationer. Desuden kan videoerne på Youtube kan fange deres opmærksomhed i timevis. De kan se andre børns kanaler, og følge med i hvad de laver af forskellige ting.

De kan også spille deres favoritspil sammen med en ven, så de har en hyggedag sammen. Og de kan høre, synge med og danse til alle de sange, de har lyst til. De mindre børn skal selvfølgelig hjælpes, når der skal skrives noget. Men er det de lidt større børn, kan de sagtens gøre det selv. Du hører ikke fra dem, med mindre de skråler med på en sang eller to.

Generelt er skærmen meget dragende, og selvom den bidrager til meget godt, så kan den også være årsag til konflikter, især når man som forældre siger stop. Af den grund anbefaler vi at have nogle klare regler for hvor meget børnene må spille og se tv. Især de helt små under fem år har brugt for grænser, så man sikrer at skærmen ikke går ind og erstatter vigtige ting som bevægelse, samvær og leg. Hvis man ikke gør dette, så er risikoen for at dine børn bliver afhængige af skærmen helt klart til stede.

Det er desuden altid vigtigt holde øje med hvad børnene ser og at have en løbende dialog med de laver på internettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *