Online

Disse personer kan få et SU lån

Hvis du godt kunne tænke dig at øge dit månedlige rådighedsbeløb, mens du studerer, så kan et SU lån være en fin mulighed. Det er dog ikke alle personer, der har ret til at optage SU lån, og derfor er det et godt sted at starte. Har du overhovedet mulighed for at få et?

Overordnet set kan man sige, at der er en række betingelser, der gør sig gældende, når det kommer til SU lån. For det første skal du være studerende på en SU-berettiget uddannelse, og det er desuden et krav, at du modtager SU. Du bør dog bemærke, at hvis du har opbrugt alle dine SU-klip, så er det ikke et krav, at du modtager SU. Hvis du er i den situation, så har du mulighed for at optage et såkaldt slutlån.

For at modtage SU, skal du være fyldt 18 år, og derfor skal du altså være mindst 18 år gammel for at supplere din SU med et SU lån. Derudover kan du ikke få lov til at låne noget i eventuelle måneder, hvor du har valgt at tage orlov fra din uddannelse. Ligeledes gælder det, at hvis du har afmeldt din SU fx som følge af, at din indtægt har oversteget beløbsgrænsen, så kan du heller ikke låne noget i de relevante måneder.

Elever på ungdomsuddannelser kan også tage SU lån

Der er ikke mange, der er klar over det, men det er faktisk muligt at optage et SU lån, mens du går på en ungdomsuddannelse. Det vil altså sige, at personer på erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser (HF, HHX, HTX og STX) kan låne penge af staten, hvis de er fyldt 18 år og modtager SU.

Hvis du selv går på en ungdomsuddannelse, så ved du nok, at din hjemmeboende SU er afhængig af dine forældres indkomst. Hvis dine forældre har en meget høj indkomst, så får du en lavere sats, end hvis de havde en meget lav indkomst.

Det kan imidlertid være problematisk, hvis dine forældre samtidigt vil have, at du betaler for mange ting selv. Af denne grund har man valgt at give dig mulighed for at få forhøjet dit SU lån, hvis din SU er afhængig af dine forældres indkomst. Nærmere bestemt kan du optage et SU lån tilsvarende til forskellen mellem den SU-sats, som du modtager, og den SU-sats man maksimalt kan modtage.

Det bør du overveje

Inden du optager et SU lån, er der et par ting, du bør overveje. For det første er det meget vigtigt, at du har sat dig ind i lånets vilkår. Det er for eksempel med hensyn til renten og betingelserne for tilbagebetaling. Du kan læse mere om disse vilkår ved at klikke her.

Samtidigt bør du tænke godt og grundigt over, hvorfor du ønsker at optage et lån. Meningen med et lån til studerende er selvfølgelig, at du skal kunne fokusere på dit studie uden at tænke over udgifter til ting som studiebøger og mad. Det er ikke meningen, at du skal optage gæld bare for at have råd til et par ekstra pilsnere på det lokale værtshus!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *