Online

Kom tættere på et sundere indeklima

Det er vigtigt med et sundt indeklima i boligen, da det gavner hele familien. Det handler om mange ting, når det kommer til et sundt indeklima, men du kan ændre din vaner i dagligdagen og dermed komme tættere på den optimale luftkvalitet i din bolig.

For at få et godt indeklima kræver det, at luften bliver renset. Det kan du selvfølgelig ikke gøre hele tiden, og derfor er det dine små daglige vaner, der er med til at gøre hele forskellen. Få tips til at komme tættere på et sundere indeklima her – det vil din bolig og dit helbred takke dig for. 

Vaske dine puder og dyner hver tredje måned 

Vi danskere er gode til at skifte vores sengetøj. Her kan man se, at sengetøjet bliver beskidt, og derfor smider vi det i vaskemaskinen. Så snart det nye betræk er lagt på dynen og puden, så er det hele friskt og rent igen, ikke? Faktisk ikke. Du bør vaske dynerne og puderne hver tredje måned for at komme husstøvmiderne til livs. Vask gerne ved 60 grader for at få den optimale effekt. 

Tænd altid emhætten under madlavningen

Alle køkkener bør have en emhætte installeret. Køkkenet fyldes nemlig med os, partikler og problematiske stoffer under madlavningen. Derfor bør du altid sørge for at tænde for emhætten, når du laver mad – og ikke blot, når du kan se damp. Når du har emhætten tændt, bør alle vinduer i køkkenet været lukket, da dampen ellers suges væk. 

Træk gardiner op og få lad luften cirkulere

Du bør gøre det til en vane altid at trække gardiner og persienner op i løbet af dagen, hvis de er tæt op ad vinduet. Er de lukket til, er det ikke muligt for luften at cirkulere rundt, og dette skaber et usundt indeklima. Dette giver bl.a. risiko for skimmelsvamp, hvilket kan gøre dig rigtig syg. 

Opbevar ikke ting nedenunder sengen 

Selvom det er fristerende, bør du undgå at opbevare diverse ting under din seng. Der er rigtig meget plads under sengen, og derfor er det et oplagt sted at gemme julepynt, sommer- og vintertøj samt kufferter, men det er en dårlig idé. Luften under sengen er nemlig vigtig at have, da fugten fra madrasserne herefter kan komme væk. Er madrassen derimod fugtig, vil det være det rene guf for usunde støvmider. 

Fjern sundhedsskadelige stoffer med grønne planter

Grønne planter har længe været en trend inden for boligindretning, men det er faktisk ikke kun godt for øjet at indrette sit hjem med masser af grønne planter. Planterne er nemlig med til at fjerne sundhedsskadelige stoffer i luften. De bedste planter til at rense luften er aloe vera, vedbend, guldranke, edderkoppeplante, stuebirk, småbladet paraplytræ, svigermors skarpe tunge samt fredslilje. 

Brug mindre stearinlys, lyseslukker og luft ud

I Danmark er vi vilde med hygge, og for mange er hygge forbundet med levende lys. Men det er altså dårligt for indeklimaet at have levende lys, røgelsespinde, duftlys, aromalamper eller gelélys. Dog er fyrfadslys de mindst osende. Sluk lysene med en lyseslukker og sørg for at lufte ud efterfølgende. 

Få flere tips til hjemmet på https://bolignyheder.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *