Online

Oplev Sønderjylland på egen hånd

Hvis man leder efter en god feriedestinationer inden for Danmarks egne grænser, så skal man bestemt have Sønderjylland i tankerne. Mange glemmer, hvor meget den her del af Danmark har at byde på. Det er alt fra smuk natur til historiske monumenter og meget andet, og du har mulighed for at opleve det i din ferie.

Find et skønt sommerhus

Det er selvfølgelig muligt at finde et hotelværelse til din ferie i nogle af de større sønderjyske byer, men hvis man er afsted som en familie, så er skal man overveje sommerhusudlejning i Sønderjylland. Der findes nemlig en del gode sommerhusområde som er godt placeret.

Man har mulighed for at tage af sted til de seværdigheder, som man ønsker i løbet af dagen, og samtidig kan man trække sig tilbage til aften. Særligt hvis man ikke ønsker at bruge alle dagene på at være turist i eget land, så kan det være en rigtig stor fordel, da man så har en fælles base for familien. Et sommerhus placerer dig også midt i naturen og giver dig mulighed for at slippe væk fra byernes larm og komme ud i en afslappende atmosfære. Så kan du rigtig smide benene op og slappe af, som ferier også kan lægge op til. Det giver også familien mulighed for at tilbringe mere tid sammen, da man ikke sidder på hvert sit hotelværelse hver aften. Man har i stedet mulighed for at spille spil, se film eller lave mad sammen.

Kom ud i naturen

Sønderjylland er også kendt for deres smukke natur, og man skal bestemt bruge tiden på rigtig at komme ud i den. Det har meget at byde på, og det kan opleves og nydes af hele familien, uanset alderen. Det kræver blot en god påklædning og et par gode sko. Man kan blandt andet tage til Vadehavet, som giver en mulighed for at selv at opleve de store skift i vandstanden. Det er dog ikke det eneste som Vadehavet har at tilbyde. Man kan nemlig opleve alt fra store bestande af sæler til at finde friske østers. Det er selvfølgelig også muligt at begive sig ud i naturen på vandreture eller på cyklen. Der er mange vandrestier og cykelruter, som man kan begive sig ud på. Dig og din familie kan blot vælge den form, som passer jer bedst.

Få historien ind under huden

Man skal ikke lede i lang tid, hvis man er på udkig efter historiske områder, bygninger eller noget helt andet. Sønderjylland er kendt for at være rig på historie og særligt fra 2. verdenskrig og slaget ved Dybbøl. Der findes helt sikker en del af danmarkshistorien til alle i familien. Uanset om det er 2. verdenskrig, smukke slotte eller kulturhistorie. Det kan være meget lærerigt for både voksne og børn at komme lidt rundt til de forskellige museer og se, hvilken historie de har at byde på. Man vil både komme hjem fra ferien med ny energi, ny viden og mange nye, gode oplevelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *