Online

Hvad er zophobas larver?

Uanset om du har forstand på insekter eller ej, kender du garanteret allerede de labre larver fra Haribo. Disse lakrids-godbidder er faktisk inspireret af zophobas larverne. I virkeligheden er de ægte larver lidt tyndere og længere, men den farvemæssige lighed er ikke til at tage fejl af.

Zophobas larver kaldes også kæmpe melorme, og de ligner da også den almindelige melorm på mange måder – den er bare ca. ti gange større. 

Zophobas morio er det videnskabelige navn

Hvis du vil søge efter larverne på nettet, kan du med fordel bruge deres videnskabelige navn Zophobas morio. Læg mærke til, at navnet er skrevet med kursiv. Det er faktisk det mest korrekte – det er en videnskablig konvention omkring angivelse af navne på dyr og planter.

Hvor kan man købe zophobas larver?

Du kan købe larverne overalt, lige fra dyrehandlere og specialbutikker til netbutikker som f.eks. https://insektorama.dk/salg/kaempemelorme-zophobas-morio/

Under alle omstændigheder bør de være friske og livlige, når du får dem hjem. Hvis du giver dem foder og varme som beskrevet nedenfor, bør de kunne leve i fin stil i mindst nogle uger – som regel i måneder.

Hvordan passer man larverne?

Heldigvis er det supernemt at passe zophobas larver. De skal bare have noget foder at kravle i og gemme sig i. Det kan f.eks. være havregryn, hvedeklid eller andet luftigt kornbaseret materiale. Pas på, at laget ikke bliver for tykt – hold det gerne på maksimalt 5-8cm. 

Zophobas larverne skal selvfølgelig også have noget at drikke. Her er der mange muligheder, men det nemmeste er faktisk bare at give dem lidt friske grøntsager engang imellem.

Gulerødder er fremragende. Når de spiser det friske grønt, får de samtidig al den væske, de behøver. Deres tykke panser gør, at de er ekstremt dygtige til at modvirke, at væsken fordamper fra kroppen.

Husk, at kæmpe melormene er tropiske insekter. De tåler ikke kulde. Hold temperaturen påmindst 20 grader – gerne 25-27 grader.

Hvad kan kæmpemelormene bruges til?

De bruges typisk som foder til insektædende dyr. Hvis du i zoologisk have har set live fodring af aber, store fugle og andre dyr, har du sikkert set, at der fodres med disse larver.

Mange private bruger dem også i stor stil som foder til deres eksotiske kæledyr. 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *