Online

Vi går på ravjagt

Med familien på ravjagt

Det meste af min familie går på ravjagt og har gjort det i mange år og de to seneste skud på stammen er mine børnebørn som i dag er 8år. Jeg har dem ofte med ved stranden når ravjagten går ind og deres øjne er ved at være skarpe da de finder stykker som jeg ikke længere kan se.

På en god vinterdag kan vi snilt samle 400-600g på en formiddag og det er ikke små stykker der ryger i lommen og det største knægtene har fundet er på 36g og 51g hvilket er rigtig pæne stykker og de var da heller ikke til at få ned på jorden igen – og nej farfar tabte dem ikke ud af lommen.

En vigtig del af min ravjagt er at gå i mørket med min ravlampe men jeg har endnu ikke haft børnebørnene med ude da jeg syntes de er lige unge nok.

Det er sjovest med børnene

Det er sjovt at tage på skattejagt, og det kan være, at du kan finde andre, der også gerne vil være med. Det kan f.eks. være, du kender nogle, der kan være meget kreative med rav. Det kan også være, at du kender nogle børn, som kunne tænke sig at komme med på skattejagt. Det er klart noget, som man kan få en dag i sommerferien til at gå med dog er der ikke så meget rav om sommeren. Du kan altså smøre en madpakke, som du tager med. Så kan du hurtigt få en hyggelig dag med dine venner eller sammen med noget familie og jeg har som allerede nævnt tit både børn, børnebørn samt konen med men det er helt arligt lidt sjovere med mine børnebørn. Det kan være, at du ender med at have et flot ravsmykke til sidst af det rav du forhåbentligt finder.

Gå på ravjagt efter stormen

En sådan alternativ motionsform ude i naturen som det er at gå på ravjagt er yderst afslappende for ens hoved. Det kan måske lyde lidt banalt og ikke noget der giver særlig meget motion, men at gå rundt på strandet, i hårdt, vådt sand, kort tid efter det har stormet, kan faktisk være markant mere anstrengende end man lige forventer og man får hurtigt vandret både 3, 4 og 5km.

En af fordelene ved ravjagt, er at det ikke kræver ret meget udstyr. Varmt og vindholdigt tøj om vinteren samt en professionel ravlampe som der findes mange af og du kan på linket se hvor jeg køber mine ravlygter.

Derudover giver det selvfølgelig rigtig god mening at have bare lidt viden om, hvor man oftest kan finde rav henne. Et godt sted at kigge er ofte i de lange bunker af tang, der er skyllet op på stranden som resultat af stormen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *