Uncategorized

Sådan får du en billigere bilforsikring

Står du midt i processen med at skulle købe en bil, samt finde frem til en god bilforsikring? Det kan til tider være svært at finde hoved og hale på det hele. Men for at spare penge på din bilforsikring, bliver ud i første omgang nødt til at sammenligne nogle priser fra forskellige forsikringsselskaber.

Få hjælp af en kalkulator

Hvis du synes det lyder overvældende at skulle gå ind på de forskellige forsikringsselskabers hjemmeside og finde frem til priserne på bilforsikringen eller ringe til dem, så kan du gå en anden vej. Du kan nemlig vælge at gøre af en bilforsikrings kalkulator. Disse findes der flere forskellige af på nettet. Det kalkulatoren gør er at den prøver at beregne en pris for din bilforsikring. Det gør den ved hjælp af forskellige faktorer, herunder hvor du bor, din alder, type af bil og din selvrisiko.

 

Det er svært for dig at ændre på din alder, så den vil have den påvirkning den nu engang har på bilforsikringens pris.  Derudover er du højst sandsynlig ikke villig til at flytte blot for at få en billigere bilforsikring. Dermed er to af de faktorer prisen sættes ud fra, nogle du ikke kan justere på. Så er det kun typen af bil og din selvrisiko du kan ændre på.

Hvilken bil skal du købe?

Så er det typen af bil som man kan se på. For der er helt automatisk visse mærker der er dyrere at forsikre end andre. Til tider kan det derfor være en ide at vælge en mindre dyr bil, for dermed bedre at kunne have råd til forsikringen. Så hvis det er din første bil, så prøv at lade vær med at friste dig til kun at gå efter den flotteste bil du har råd til at købe. Der kan være stor forskel på hvad du skal betale for at forsikre end Skoda og en Audi.

En høj eller lav selvrisiko?

Selvrisiko er den pris du selv skal betale når der sker en skade på din bil. Koster skaden mere end din selvrisiko, så dækker forsikringen resten af beløbet.

 

Når det kommer til din selvrisiko, så bliver den månedlige pris på forsikringen ofte billigere hvis din selvrisiko er højere. Så længe du ikke får nogen skader på bilen, kan dette være godt nok og spare dig penge. Men når der kommer en skade, så skal du så betale en langt højere andel af prisen på denne skade. Så her skal man vurdere om man vil leve med den risiko eller ej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *